Långhelgen genom mobilkameran

Min långhelg är över och nu känns det som måndag men är tydligen onsdag. Toppenbra grej. Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som hände fredag-tisdag, då jag (typ) firade sportlov.

På fredagen tog jag inga bilder, men det blev en lugn historia med fastlagsbullsfika hos mina föräldrar, bastu och de sista avsnitten av Dirty John på Netflix. På lördagen blev det tidig väckning, eftersom jag skulle iväg till Tammerfors med min bror. Jag skulle ha ett par hörlurar, och sådana kan man i och för sig köpa på närmare håll, men det är något av en tradition att bege sig ut på vägarna under ledigheter.

Tog denna halvdana bild endast för att skicka till mina vänner och förklara vårsäsongen inledd (jag hade alltså sneakers på mig) (höll endast på att halka och slå ihjäl mig ett par gånger).
Åt thailändsk lunch och kände av den röda curryn resten av dagen. Är ytterst mesig när det kommer till sånt.

Väl hemma igen halvsov jag på soffan tills sambon och några vänner ville ta sig ut och jag erbjöd mig att skjutsa dem. Blev pigg och spelade biljard till midnatt, varpå jag åkte hem för att knyta mig men i stället fifflade med mina nya hörlurar tills klockan var noll två noll noll. Dagen efter kändes det lite som att jag hade varit ute på partaj. Det hade jag ju nästan också, med tanke på hur musiken hade dundrat i mina öron ända inpå småtimmarna.

På söndagen gick jag på promenad, gymmade och hämtade en hel hög gamla fotoalbum, dagböcker och skriverier från mina föräldrar. Jag har alltid varit en skrivande person, så det finns väldigt mycket material sparat från min barndom och mina tonår. På gott och ont.

Jag har också alltid varit en temperamentsfull person. Hatar fortfarande när folk flyttar fram saker och rubbar min planering, men reser sällan kors av den anledningen numera.

I måndags målade jag tånaglarna (viktigt att notera eftersom det senast skedde i augusti), lunchade med min bror, tvingade min kompis att plocka mina ögonbryn och fortsatte att inspektera gamla foton tills jag lyckades övertala sambon till att spela spel med mig resten av kvällen.

Solen sken och allt var top notch.
I många år undrade jag varför min katt verkade hata mig, men när jag ser sådana här foton förstår jag verkligen henne. (Fun fact: när jag flyttade hemifrån bondade vi äntligen och jag grät ganska mycket när hon lämnade jordelivet efter 17 år.)

Sedan blev det plötsligt tisdag, men det kändes som en söndag. Jag vaknade förstås av sambons väckarklocka vid 6 och inledde dagen med en promenix. Sedan blev det snabbstädning och en del fixande, för några vänner, ett barn och en hund skulle komma hit på brunch.

Det var väldigt najs.

Efter brunchen blev jag trött och somnade på soffan i sällskap av min kära katt. Sedan lagade jag biffar på svarta bönor och majs som jag åt framför Netflix, och på kvällen bestämde jag mig för att ta tag i att lära mig använda mina brush pens.

Det gick bättre och bättre.

Någon gång däremellan läste jag ut Nora eller Brinn Oslo brinn, som jag skrev om i mitt förra inlägg, och sedan var det plötsligt slut på ledighet och dags att krypa ner under täcket. Det kändes ändå helt okej efter dessa sköna dagar här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s