Fem saker jag skrattat åt på sistone

Jag är väldigt lättroad och skrattar mycket. (Ganska högt också, och inte särskilt elegant. När något är riktigt roligt kan det till och med hända att jag grymtar till, vilket kanske är det jag tycker är mest pinsamt med mig själv.) Jag älskar roliga människor, men i ärlighetens namn tror jag att jag mest skrattar åt roliga saker på sociala medier. Är en sucker för memes. Jag kan inte riktigt bedöma huruvida min humor är bra eller ej, så det tänkte jag överlåta till er – i dag listar jag nämligen fem saker som jag har skrattat högt åt på sistone.

1. Podden Daddy Issues (HÄR kan man lyssna på det senaste avsnittet). Den drivs av två Julior som är riktigt bra på anekdoter. Vrålskrattade till det senaste avsnittet igår när jag satt vid symaskinen.

2. Felanvända citattecken. Jag vet inte om den vanliga, normalt språkmedvetna människan tycker att det här är roligt, men för mig (språkvetare och frilansande språkgranskare) är det här HELT omöjligt att inte skratta åt.

När jag undervisade i en kurs som hette Språkriktighet och språkvård på universitetet hade jag en hel föreläsning som handlade om citattecken, och jag tyckte att alla mina exempel var så oerhört roliga (det gällde i och för sig också föreläsningen om särskrivning). Studenterna förhöll sig dock märkligt nog väldigt sansat till denna del av undervisningen. HÄR finns en hel blogg full av fantastiska exempel (på engelska).

3. Kattmemes. Särskilt om de involverar Jakten På Den Röda Pricken.

4. @toppjodels på Instagram. För att det händer att folk är roliga på Jodel, men man (jag) orkar inte sålla ut det roliga ur allt det som är tråkigt, negativt eller till och med elakt.

5. Ordvitsar. Ju dummare desto bättre. Jag måste ha varit göteborgare i ett tidigare liv.

2 reaktioner till “Fem saker jag skrattat åt på sistone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s