Återvänder med en blogglista

Förra gången vi hördes satt jag och drömde ihop hela mitt 2019, och jag hann ju iväg till Bryssel en sväng på arbetsresa, men efter det blev livet allt annat än drömlikt. Vinterkräksjukan slog till med full effekt och jag låg hemma i fem dygn tills illamåendet slutligen ersattes av aptit. (Aptit på jordgubbsglass förvisso, men likväl aptit.) När jag låg och tyckte ofantligt synd om mig själv tänkte jag att jag skulle blogga om allt som pågick i hjärnan under sjukdomsförloppet, men nu orkar jag faktiskt inte gå igenom misären. Låt oss bara säga som så att det inte finns en enda forumpost om illamående därute i cyberrymden som jag inte har läst.

Under min frånvaro har så gott som hela den finlandssvenska bloggosfären ägnat sig åt att svara på Karolinas kaos blogglista, och det är i den änden jag tänker börja.

Vilket schampo använder du just nu?

Jag växlar mellan två olika schampon: Bed Heads Dumb Blonde och schampokakan Honey I Washed My Hair från Lush. Har använt de två i evigheters evigheter.

Vad var det senaste du tittade på på tv?

Modern Family.

Vad hade du på dig för skor idag?

Vita Converse för det mesta, svarta Nike på gymmet, mina lila Goretexskor på skogspromenaden.

Ett starkt minne från högstadiet? 

Jag och min lärare i huslig ekonomi hade en lång beef, ganska oklart om vad nu i efterhand, som till slut ledde till att hen ville sänka mitt betyg ”från en svag åtta till en sjua” och då bytte jag omedelbart tillvalsämne eftersom betyg under åtta absolut inte existerade i min värld. Jag var ganska rebellisk och frispråkig – kanske mest tonårsarg – när det passade mig, men om betygen började hotas satte jag mig alltid hastigt ner i båten.

Vem är din senaste kändiscrush?

I mer än tio år har jag svarat ”Jack i Lost” på den här frågan. Nu är det så länge sedan jag senast såg om den serien, så jag vet inte om det där stämmer längre. Jag brukar inte riktigt ha kändiscrushar. Det kanske är något fel på mig.

Vad drömde du om förra natten?

Nej men nu minns jag ju för en gångs skull inte vad jag drömde inatt. Annars brukar jag rätt flitigt berätta för mina vänner om mina nattliga eskapader. Yes, jag är den där personen som tror att någon bryr sig.

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

Naturligtvis.

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

Just nu är det High Hopes med Panic! At The Disco och Whatever It Takes med Imagine Dragons, men den jag återkommer till allra mest är nog faktiskt Fight Song med Rachel Platten. Om jag lyssnar på den på en promenad känner jag liksom ett behov av att börja springa (och jag springer inte).

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

Oreokex är inget speciellt alls.

Har du irriterat dig på något idag?

Ja, på djup snö i skogen = våta fötter trots Goretexskor.

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

Lil’ Banana. Känns inte jättecreddigt.

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

Satt ute i solen och åt lite godis och drack te (men hade hunnit tömma koppen innan jag kom på att jag skulle ta ett foto och skicka till min och mina vänners gruppchatt).

Det var det hele. Nu ska jag se på Homeland och sedan förhoppningsvis sussa sött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s