Helgen genom mobilkameran eller Vad jag åt i helgen

Helgen var både solig, rolig och god. Jag tog en massa bilder på mat, några på mig själv och några på något annat. Låt oss kika på vad som hände den sista helgen i mars.

På fredagen kände jag mig housewifeig och förberedde en bröddeg tidigt på morgonen så att jag skulle få nybakat bröd till min lunchsoppa. Det blev ett rödbetsbröd (recept HÄR). Mycket rosa, mycket gott.

På kvällen skulle jag träffa två vänner, och eftersom jag suktat efter kladdkaka en längre tid så svängde jag ihop en. Kände mig extravagant och rörde därför också ihop en mjölkchokladfrosting och toppade kakan med kex och choklad.

Sminkade mig rosa och begav mig iväg. Pratade och åt tills klockan var halv tolv och läggdags för en trött person.

På lördagen vaknade jag halv sju av någon outgrundlig anledning. Jag kände mig rastlös och visste att mamma och pappa skulle iväg på lite shopping, så jag bestämde mig för att följa med. Köpte en orange klänning som jag förstås först var tvungen att skicka bild på till mina vänner.

Vid lunch delade jag och mamma på en pizza med kallrökt lax, räkröra och avokado. Den var otroligt god.

Efter femton år utan diadem råkade jag köpa på mig två stycken plus ett hårband som jag satte på mig när jag kom hem. Sminkade mig och stack sedan iväg för att äta upp resten av kladdkakan med två andra kompisar än dem jag delat den med dagen innan. Vi for sedan vidare på en öl och livemusik, och vips så var klockan natt.

Det blev söndag och frukostdags. Jag åt mitt rödbetsbröd med ost och avokado, pressade en gigantisk blodgrapefrukt till juice och fyllde upp med lite kvarg. Jag åt långsamt, långsamt framför ett antal Youtubevideor och försvann sedan iväg till gymmet.

Det var soligt och jag invigde mina sprillans nya, vita Converse och pensionerade de gamla.

Till lunch blev det tortillas med halloumi- och paprikablandning. Jag hade fixat picklad rödlök, en riktigt vitlöksstinn guacamole och sweet chili-dipp och allt var megagott.

Sedan strövade jag och sambon omkring på klippor och skogsstigar och såg på Modern Family tills klockan blev halv sju och mina bokcirkelkompisar anlände. Vi pratade om böcker och allt möjligt annat i några timmar och sedan var helgen slut för denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s