Min smink- och hudvårdsrutin

Jag blev inspirerad av Paulinas smink- och hudvårdsinlägg och tänkte därför att ni skulle få följa med ner i min necessär idag. Ja, inte för att allt det här ryms i en necessär, men ni förstår poängen. Jag tycker att det är najs att hålla på med smink, men det har jag inte alltid gjort – fram tills för kanske två, tre år sedan var jag ganska ointresserad av det mesta och hade typ ägt en enda ögonskugga och testat prick en (1) mascara i hela mitt liv. Jag vet inte riktigt vad som hände. Vet inte vad som hände med det här inlägget heller – det blev väldigt, väldigt långt.


Föreställ er att klockan är typ halv sju en vardag och jag ska iväg till kontoret (de flesta dagarna jobbar jag hemifrån och då sminkar jag mig verkligen inte). Mitt ansikte är i oklanderligt skick eftersom jag använt min bästa ansiktsmask från The Body Shop kvällen innan. För tillfället tvättar och återfuktar jag ansiktet med produkter från Ole Henriksen, men eftersom jag inte har någon problemhy utan enbart kan få lite torra partier under vinterhalvåret kan jag inte säga att jag nämnvärt påverkats av mitt byte av hudvårdsserie. Tror inte att jag kommer att köpa den igen. Serumet är dessutom allt annat än drygt. En produkt jag däremot aldrig skulle vilja byta ut är tonern Glow Tonic från Pixi.

Just nu på min hud: Ole Henriksens hudvårdsserie The Truth, Glow Tonic från Pixi och min favoritansiktsmask Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask från The Body Shop.

Nu är ansiktet väl insmort och jag borstar tänderna i lugn och ro medan ansiktskrämen sätter sig. Sedan är det dags att välja primer för dagen. Jag växlar mellan tre olika från Clarins, The Balm och Kicks och jag gillar alla, men just nu väljer jag oftast den mittersta. Känns lite som lim i ansiktet, fast på ett bra sätt?

Beauty Flash Balm från Clarins, Time Balm från The Balm, Hydrating Primer från Kicks.

De flesta vardagar nöjer jag mig med en foundation som inte har särskilt bra täckning utan ger ett mer naturligt resultat – som Lumenes Color Correcting Cream – men allt oftare sträcker jag mig efter min helgfavorit Everlasting Foundation+ från Clarins som doftar honungsmelon. Hatade den först och använde den mest för att jag kände mig tvungen när den var så dyr, men nu gillar jag den verkligen. Äh, det får bli den den här gången också.

Solskyddsfaktor är viktigt, och det har de båda två!

Dags att gömma undan mina blå partier vid ögonen med concealer. Har använt Make Up Stores Cover All Mix sedan tidernas begynnelse och kommer förmodligen att fortsätta göra det framöver. Yves Saint Laurents Touche Éclat använder jag vid amorbågen och under ögonbrynen. Mest för att nyansen jag äger är för ljus för att användas på något annat sätt.

Nu ska vi pudra allting så att det sitter på plats. Löspuder ska det vara, och jag använder alltid Lumenes Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder (som det tydligen heter nu för tiden). Tror att de har bytt design på förpackningen minst tre gånger sedan jag köpte den för första gången. I ärlighetens namn har jag inte riktigt provat något annat puder.

Jag contourar lite, men det får ni inte se för jag använder en palett som inte fastnade på bild (Love Contours All från Nyx som jag fick med på köpet när jag köpte ögonskuggsborstar i Riga). Jag är inte särskilt bra på contour, men jag kanske blir det om jag övar då och då. Något jag däremot tycker mycket om är rouge. Jag äger en hel del olika, men återkommer alltid till mina två favoriter från Too Faced och Make Up Store. I dag blir det den senare.

Sweethearts Perfect Flush Blush från Too Faced i färgen Sparkling Bellini, Nyx Stick Blush i färgen Orchid, Raspberry Miracle Blush Sorbet från Lumene (så gammal att den har utgått ur sortimentet), färgen Sugar Pink från Make Up Store (har tydligen också utgått, hehe) och High Definition Blush från Nyx i färgen Summer.

Men nu till det roligaste – ögonskugga! Jag äger för tillfället fem paletter (ytterligare två är på väg hem till mig as we speak). När jag började intressera mig för smink var den första paletten jag köpte Nude Dude från The Balm. Den är väldigt neutral i sin färgskala och passar till det mesta. Numera föredrar jag färg, och just nu blir det för det mesta rosa. I dag känner jag för att använda färger ur Modern Renaissance från Anastasia Beverly Hills och Venus XL från Lime Crime. Det gör jag nästan alltid.

Fun fact: Modern Renaissance-paletten fick jag i julklapp av mamma, som är och alltid har varit ytterst ointresserad av smink. Hon hade googlat fram vilken palett sminkvärlden tycker är den absolut bästa och klickat hem den. Jag blev rörd.

Så där ja, nu känns det som att jag börjar bli färdig. Det som dock gör mest skillnad på mig som ultrablond person med nästan vita ögonfransar och ögonbryn är ju mascaran och brynprodukterna, så dem glömmer jag aldrig.

Bryngel (miniversionen) från Anastasia Beverly Hills, mascara från Kicks och brynpalett från Maybelline.

Min favoritmascara alla kategorier är Max Factors Masterpiece Max i färgen black/brown, men eftersom jag använt den i över tio år bestämde jag mig för att prova på något nytt. Vände mig till experterna på Kicks och kom hem med en mascara ur deras egna serie, och jag tycker i princip om den, men den skulle gärna få finnas i andra färger än svart. Dessutom tycker jag att det tar lite väl länge för den att torka. Eller åtminstone sätter den sig ofta under mina ögon strax efter att jag applicerat den. Jag kanske gör något fel.

Peach Mist från Too Faced doftar gott men funkar inte helt oklanderligt.

Jag sprayar ansiktet med min setting spray från Too Faced. Jag vet inte om den gör någon skillnad direkt, och om man inte skakar den extremt ordentligt före användning så spottar den ut produkten så till den vida grad att det blir vita fläckar i ansiktet, men den doftar persika och var för dyr för att inte användas upp. Sminket håller sig matt till kvällen men det kan det ha gjort tidigare också, jag minns faktiskt inte. Kommer inte att köpa produkten igen när den är slut.

Efter att jag ätit frulle tar jag itu med det sista – läpparna Sa till mina vänner för kanske ett och ett halvt år sedan att mitt mål är att bli en sådan där person som har (synligt obs) läppstift om dagarna. Tänk Nora i Skam, fast inte så rött. Sådan har jag blivit nu. Jag älskar läppstift och äger alltför många. Jag har dock fem favoriter som jag står och velar mellan så gott som varje dag:

Sorry för snuskig bild. Big & Sexy Bold Gel Lipstick från Buxom i färgen Ruby Temptress, Be Legendary Lipstick från Smashbox i färgen Cliffhanger, Mac Lipstick i färgen Matte Taupe, Wildly Whipped Lightweight Lipstick från Buxom i färgen Centerfold och Max Factor Colour Elixir Lipstick i färgen Burnt Caramel (som tyvärr har utgått ur sortimentet).

Just nu har jag en hangup på Matte Taupe från Mac (tredje läppstiftet från vänster), så det får det bli. Stoppar ner det i jackfickan så att jag kan bättra på det under dagen. Färdig!

Om ni vill se hur det blev tycker jag att ni kan scrolla ner till mitt senaste inlägg, för där har jag sminkat mig två gånger och ganska långt likadant som här ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s