Ett foto i timmen en lugn söndag

Jag tycker väldigt mycket om konceptet ett foto i timmen, eftersom jag älskar att få en inblick i andra vanliga människors vardag – jag bryr mig ganska lite om vad Bianca Ingrosso eller Isabella Löwengrip har åstadkommit under dagen. Igår när jag vaknade bestämde jag mig för att dokumentera min söndag, hur ordinär den än skulle komma att bli.

9:32 står jag i köket och lagar frukost efter att ha legat och scrollat Instagram i sängen i en halvtimme. Det blir toast med färskost, cheddar, dill, körsbärstomater och picklad rödlök. Regnet smattrar mot köksfönstret och jag blir alltid sugen på te och varma smörgåsar då.

10:29 har jag ätit klart men sitter kvar framför tv:n och ser på Dynasty på Netflix. Den är dramatisk och full av intriger och får mig alltid att tänka på tiden när jag brukade sitta och titta på diverse såpor efter skolan (Sunset Beach var favoriten).

11:36 knyter jag mina skor (inte bokstavligen, som ni ser, för mina Goretexdojor har inte vanliga skosnören) och sticker ut på en promenad i duggregnet. Jag tänker på att jag blir rastlös – lycklig, ja, men rastlös – av sol och lugn av regn.

12:46 är jag hemma igen och har kokat ännu en kopp te. Jag jobbar vidare på lapptäcket som en bebis som är beräknad att födas i maj ska få.

13:40 syr jag fortfarande och tittar på Angelica Nyqvists senaste Youtubevideo om sminknyheter, men det är dags att börja avsluta eftersom jag ska iväg på lunch till mina föräldrar.

15:42 poppar jag popcorn till mig och sambon. Sedan jag tog den senaste bilden har jag ätit lunch och handlat mat, men nu är jag hemma och vi ska se några avsnitt av Netflixnyheten Störst av allt (som ju baserar sig på boken med samma namn av Malin Persson Giolito).

17:26 kokar jag en jättesats linssoppa med morötter, rödbetor, sambal oelek, svarta och röda linser och quinoa med mera att äta till middag i början av veckan. Mitt bästa lifehack är definitivt att ha en soppkastrull i kylen, och linssoppa är min favorit eftersom den kan varieras enligt vad man har hemma.

18:18 läser jag Wolf by Wolf av Ryan Graudin. Den har en riktigt intressant premiss – det är nämligen 1950-tal och Hitler har vunnit andra världskriget. Yael, som växt upp i ett koncentrationsläger där hon också förlorat sin familj, planerar att störta Hitler – genom att vinna ett motorcykelrace som en helt annan person. (Jag lovar att det är logiskt när man läst baksidestexten.) Jag har inte kommit så långt ännu, men 4,3 stjärnor på Goodreads kan väl inte ljuga.

19:52 ska jag duscha och skrubba kroppen med min favorit Time Out Scrub från Mon Sun. Jag fick den i julklapp och tyckte så mycket om den att jag köpte en ny när den förra tog slut. Doftar lyxigt och gör huden len.

21:17 ligger jag nerbäddad under täcket på soffan. Jag och sambon fortsätter att se Störst av allt tills ögonlocken blir tunga.

22:12 har soffan bytts ut mot sängen och jag ägnar mig åt lite sudoku för att varva ner. Det funkar nämligen inte så bra för mig att läsa vid läggdags, eftersom jag somnar så fort och därför bara hinner läsa ett par sidor åt gången. Det känns inte rätt mot böckerna, liksom. Den här söndagen är jag jättetrött och hinner knappt fylla i tre, fyra siffror innan jag blir tvungen att lägga ifrån mig pennan och släcka lampan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s