Fyra hemmaluncher jag ätit i veckan

Jag har jobbat hemifrån från måndag till torsdag den här veckan, och jag har ätit lagad mat samtliga dagar (!). Jag tar mig mycket, mycket sällan in till stan för att äta lunch, eller ens till närmaste lunchrestaurang som ligger på typ två kilometers avstånd, och lever i perioder på smoothies, smörgåsar, nudlar och rester. Men så ibland händer det att jag äter varierad, näringsrik, och framför allt varm, mat.

Jag slutade äta kött i december 2017, men jag äter fisk ibland. Jag antar att man skulle kunna kalla mig pescetarian, om man nu känner för att sätta en etikett på mina matvanor. Mina luncher blir för det mesta någon form av kylskåpsrensning – den här veckan råkade det bland annat finnas en sorglig kruka dill, några hårdkokta ägg, en påse halvmjuk potatis, ett bortglömt broccolihuvud och en halv ask körsbärstomater i kylen. Detta i kombination med att hela avokadopåsen mognade över en natt resulterade i fyra kalasluncher. Hurra!

I måndags åt jag avokadopasta, dvs. nykokt pasta blandad med en röra på mosad avokado, vitlök, körsbärstomater, lite av pastavattnet, salt och peppar. Jag kokade broccoli till. Älskar broccoli.

På tisdagen åt jag ugnsrostad potatis (vilket för övrigt är något av det bästa jag vet) med en röra på tonfisk, kokt ägg, lite majonnäs, dill och rödlök. Jag brukar faktiskt ofta äta ugnsrostade rotsaker när jag jobbar hemifrån – supersmidigt att sätta på ugnen, jobba vidare, slänga in maten i ugnen, jobba lite till och sedan ta lunchpaus.

I onsdags hade jag brist på idéer och rotade runt i frysen tills jag hittade en ensam biff gjord på svarta bönor, majs och chili. Jag kokade GoGreens fullkornscouscous till och wokade morötter, slantar av broccolistammen och lite rödlök. Gott men skulle ha varit ännu godare med något slags sås till.

Igår hann jag sätta gaffeln i en potatishalva innan jag kom ihåg att jag skulle ta foto (händer nästan aldrig, jag har en tendens att fotografera allt ätbart som hamnar framför mig). Efter tisdagens supersuccé bestämde jag mig för att rosta potatis i ugnen även denna gång, och så svängde jag ihop en röra innehållande avokado, dill, rödlök, tonfisk och yttepyttelite majonnäs. Fick toppbetyg!

Idag ska jag också äta lagad lunch, men på restaurang med mina exkollegor. Det blir fint, det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s