April genom mobilkameran

Ännu en månad av 2019 har passerat. Idag tänkte jag därför att vi skulle kika på vad som hände i april, eller snarare vad jag kom mig för att dokumentera med mobilen (det är ju inte nödvändigtvis samma sak).

2 april var en tisdag, jag jobbade hemifrån och ville helst göra som min favoritkatt: tillbringa dagen i sängen.

4 april bytte jag till sommardäck på bilen och därför vaknade jag upp till detta den femte. Slår aldrig någonsin fel.

6 april, en lördag, åt jag favoritfrulle efter gymmet: havregrynsgröt med kakao, kanel, chiafrön och mosad banan, toppad med en halv banan, frystorkade hallon och mjölk.

Samma dag tog jag äntligen itu med storstädning av huset och kunde därmed dokumentera vårt nya köksgolv (som vi blev tvungna att byta till nyligen efter ett diskmaskinsläckage). Det blev fint, tycker jag.

Måndagen därpå fick jag hem nytt smink från Juvia’s Place, som jag köpt på Beauty Bay. Jag är helt övertygad om att färggrann ögonskugga är lösningen på alla livets bekymmer just nu. Jag visste inte om jag skulle våga ha så starka färger som Zulupaletten innehåller, så jag beställde också den mer neutrala, pastelliga Doucepaletten. Gissa vilken jag använt mest? Jag älskar ju färg, vet inte varför jag tvivlade på det i det här fallet.

Den nionde skulle vi måla golvet i vårt rum på sommarstugan, men väl framme insåg sambon att han hade glömt färgen hemma. Han vände om och hämtade den medan jag fotade mig själv. (Jag ville fota mina orange ögonlock, men ljuset var inte tillräckligt bra.)

11 april hängde jag som hastigast med Maya efter att vi ätit middag hos sambons föräldrar, där Maya alltså också bor.

Den trettonde var det dags för babyshower! Jag har gått på babyshower i april tre år i rad nu, vad är grejen med majbebisar?

På kvällen var jag och en av mina favoritmänniskor på fest, spelade beerpong, försökte överrösta musiken på nattklubben och dansade lite grann.

Det blev måndag och sambons födelsedag. Jag bakade en kladdkaka med mjölkchokladfrosting och dukade upp till kaffebjudning.

Den sjuttonde var det äta-utomhus-premiär för säsongen, då jag och en vän åt plåtbröd och drack ett glas vin på Pub Niska efter jobbet. Sedan åt vi Da Capo-glass i solen och jag köpte både nya jeans och en ny skjorta. Det var en bättre onsdag.

Det blev skärtorsdag och när jag jobbat klart gav vi oss av mot Ruka, där vi skulle fira påsk. Jag läste Små eldar överallt av Celeste Ng. Maya följde också med, därav buren intill mig.

19 april stod jag på ett par skidor för första gången på över tio år. Det var väl ungefär som jag mindes det, fast dessutom ganska blött, eftersom det var soligt och 12 grader varmt.

Den tjugonde var det fortfarande påskfirande på gång, och Maya ville helst sitta på samma stol som jag under middagen. Det fick hon dock inte.

23 april var vi tillbaka i vardagen och fikade hos mina föräldrar. Jag hade knappt hunnit äta någon påskchoklad, men nu var det dags.

Dagen därpå var det dags för fika igen – jag stannade till i Närpes på väg hem från jobbet och hälsade på en god vän. Det serverades blåbärspajskladdkaka.

24 april kände jag inte igen mig själv i spegeln och var tvungen att föreviga detta. Jag vet inte om det är läpparna, eller kanske kinderna? Eller kanske det faktum att jag är sminkad utan att vara särskilt färggrann, eller att jag skippat glasögonen för första gången på flera månader?

Den tjugosjätte var det fredag och sommarvärme. Jag firade det med toast skagen, chokladdoppade jordgubbar och rosé på terrassen.

På lördagen blev det kubbpremiär för säsongen.

Och öl med lime, såklart.

28 april köpte jag och sambon varsin glass med vitchoklad. Båda var goda, men min Magnum Cookie slog definitivt sambons vinbärsglass.

I måndags skulle jag ha Skypemöte och ställde upp datorn i vardagsrummet, eftersom det är så mörkt på mitt arbetsrum på övervåningen. Datorstativet är egentligen en blomställning som min bror har svetsat till mig på min begäran.

Efter jobbet hämtade jag ut en efterlängtad roman – min favoritförfattare Fredrik Backmans senaste.

Sedan var det valborg. Efter jobbet ställde jag i ordning det sista inför vår valborgsmiddag, och sedan hade vi en riktigt fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s