Från måndag till söndag genom mobilen

Puh, vilken vecka! Jag har varit på konferens, gått på födelsedagsfest, firat mors dag, träffat bokcirkelgänget, frilansjobbat och så vidare. Är väldigt trött just nu, men tänkte ändå försöka sammanfatta veckan som gått innan jag bäddar ner mig i sängen med en bok. Systemkameran har fått vila, så tillbakablickarna sker genom foton tagna med min mobil.

I måndags var jag på jobbet, och på lunchen gick jag och en kollega till Juku för att äta sushi. Det var lika bra som alltid. Jag jobbade över och kom hem ganska sent.

Tisdagen försvann utan att något särskilt hände, men på onsdagen åkte jag till Åbo för att gå på konferens. Jag bodde på Scandic Julia.

När konferensprogrammet var slut för dagen gick jag på stan en stund, och vid sju hade jag och mitt sällskap bokat bord på Pinella. Jag åt grillad kål med hummus, rostade kikärtor och persilja. Det var gott (och smakade jul).

Efter middagen och en mojito i hotellbaren lade jag en ansiktsmask och såg på finalen av Paradise Hotel. Kan tyvärr inte rekommendera den här sheet masken alls – blev knottrig som aldrig förr i pannan.

På torsdagen var det dags för en ny konferensdag, och jag kände för att utnyttja badrummets ypperliga selfieljus innan vi blev tvungna att traska iväg mot universitetet.

Jag lyssnade på en massa intressanta föredrag och så var det plötsligt lunchpaus. Jag passade på att promenera till domkyrkan. Det var grönt, soligt och väldigt vårigt.

Sedan jobbade jag med mitt eget föredrag tills lunchpausen var slut och programmet fortsatte, bland annat med en plenarföreläsning om språkaktivism.

Senare blev det dags att sätta på sig klänning och läppstift och traska iväg till Hus Lindman på konferensmiddag. Vi serverades mycket god mat och dryck, och efteråt satt jag och mina kollegor en stund i hotellobbyn innan jag gick till mitt rum för att sova mycket, mycket oroligt på grund av mitt föredrag som väntade på fredagsmorgonen.

Det blev fredag, jag kände mig mörbultad och fick äta frukost långsamt, långsamt på grund av nervositeten. Jag är numera en ganska van och lugn föredragshållare när det väl gäller, men jag är verkligen inte bra på att hantera nervositet (hoppas att jag lär mig någon gång!). Vid halv tio var det hela över och konferensdagen fortsatte i samma stil som de två tidigare. Efteråt promenerade jag och min kollega till bussen och stannade på vägen för att fotografera Aura å och de hotfulla molnen. Jag var hemma någon gång efter sju, lagade nachotallrik och jobbade med en språkgranskning tills ögonlocken blev tunga.

På lördagsmorgonen tog jag äntligen itu med projektet att tvätta tygskor och lämnade in språkgranskningen.

Matlagningsinspirationen var på topp! Det är den nästan alltid när jag har varit bortrest. Jag lagade biffar på svarta bönor, rödlök och dill och grillade dem tillsammans med potatis, broccolini och körsbärstomater. Creme fraiche blandat med sweet chili-sås funkar alltid som tillbehör. Sedan sydde jag lite på ett lapptäcke, tog en promenad och tvättade håret.

Sedan sminkade jag mig grön (mer om den sminkningen kan man läsa HÄR) eftersom jag skulle på födelsedagsfest. Spelade spel, åt marängtårta, tittade lite halvt på hockeymatchen mellan Finland och Slovakien och pratade om det mesta mellan himmel och jord tills klockan blev noll tre noll noll och jag cyklade hem till sängen.

I dag är det mors dag och firandet började hos mina föräldrar. Mamma bjöd på smörgåstårta och gräddtårta och fick en roman av mig såklart. Vi fortsatte sedan vidare till sambons farmor, där familjen var samlad. Sedan fick vi skynda oss hem, för det var dags för bokcirkelträff och diskussion om Tjänarinnans berättelse. Och nu sitter jag alltså här med grusiga ögon och bloggar om allt det som gjort min vecka fin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s