Grillat idag: Ört- och bönbiffar

Det har varit sommarvärme hela helgen och då känner jag alltid att det finns ungefär tre alternativ när det börjar närma sig lunch eller middag: att grilla, att laga en sallad eller att låta någon annan stå för matlagningen. Idag valde jag det förstnämnda.

Jag äter ju inte kött längre, och jag kommer ihåg att jag förra sommaren hade stora problem med att finna någon glädje i grillandet just av den anledningen. Grillning har alltid varit så köttbetonat (åtminstone för mig och väldigt många andra) att det helt enkelt kändes svårt att väcka matlagningsinspirationen till liv på den fronten. Men nu har jag återfunnit lusten att grilla, och bara nu i vår har jag tillagat otaliga måltider på vår gasgrill. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit grillad bönbiff. Tre gånger de senaste två veckorna åtminstone, men förutom det? Ingen vet.

Mitt favoritrecept på grillade bönbiffar kommer från bloggen Jävligt gott. De går att variera i all oändlighet och de blir alltid lika fina och goda. Helst gör jag dem på svarta bönor och massor med dill och rödlök, men i dag blev det kidneybönor, rödlök, sambal oelek och gräslök. Till det grillade jag en citron, lite överbliven broccolini och förkokt potatis och rödbeta. Mycket god lunch!

Jag är inne i en period där jag konsumerar otroligt mycket picklad rödlök. Det är gott till precis allt.

En reaktion till “Grillat idag: Ört- och bönbiffar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s