Hänt på sistone

Jag har skrivit utkast till inlägg så gott som varje dag de senaste två veckorna men inte lyckats åstadkomma något färdigt inlägg. Så är det ibland. Men nu känns det som att det behövs en recap på det som hänt den senaste tiden för att jag ska kunna komma igång igen. Varsågoda, de två senaste veckorna genom min mobil!

Jag har haft en enorm hang-up på gröt med stekt banan och rostade cashewnötter och pumpakärnor. Just den här dagen kokade jag upp överbliven quinoa, havregryn och chiafrön med mjölk. Det är min godaste frukostgröt alla kategorier.

En fredag hoppade jag och min vän Sofia på Wasaline och tillbringade två nätter i Umeå. Det råkade vara just den helgen som Finland vann VM-guld och vi satt som på nålar i semifinalen mot Ryssland. Svenskarna framför oss i baren hejade på Ryssland och det fick mig att plötsligt bli världens största hockeyfan. (Nu är jag tillbaka till att inte bry mig igen såklart.)

Annars gick Umeåhelgen ganska långt ut på att skratta, dricka vin i hotellsängen, besöka diverse pubar och shoppa lite grann. Köpte – och drack – en mycket estetiskt tilltalande (och faktiskt rätt god) cider också som ni ser. Jag dricker aldrig cider.

Butiksbiträdet på Levi’s i Umeå var trevlig och lyckades övertala mig om att för första gången sedan någon gång i slutet av lågstadiet bära jeans med bootcut. Har inte ångrat mig ännu.

Jag har tagit många promenader och beundrat grönskan. Naturens vackraste tid är ju nu, när syrenerna precis har börjat blomma.

I fredags jobbade jag halvdag (sket i att ha en ledig torsdag och jobbade två halvdagar i stället – kändes som en extremt lång helg trots detta?) och sedan lunchade jag och sambon i stan. Tog en liten promenad och passade på att fota trähusen vars skönhet jag ibland glömmer bort.

Sov en natt på sommarstugan. Sambon bastade i tre timmar och jag läste ut en roman. Båda var nöjda.

Jag har sytt varje dag. Levt i kaos, kan man också kalla det (mitt syrum är ju också mitt hemmakontor, och jag kan lova att jag inte städar upp kring symaskinen mellan gångerna). Tjejen som ska få täcket föddes ju i slutet av maj, och snart ska jag få träffa henne för första gången.

Jag bjöd hem fyra vänner och en tvååring på fika i lördags. Köpte växthusjordgubbar och tog fram hembakade bullar. Jordgubbarna fick toppbetyg, men tvååringen gillade verkligen inte Pirkkakexen. Kan alltså ej rekommendera.

Senare samma dag var jag färggrannast på förfesten. Dansade till halv fem på morgonen och sov en och en halv timme. Var trots detta inte helt död dagen efter.

Orkade till och med koka rabarbersaft. Det var första gången i mitt liv, och jag gjorde precis som Lina. Det blev succé!

I måndags hände det. Håll i er nu, det är lite triggervarning på det här. Jag drabbades nämligen för första gången i år av jullängtan och blev därför tvungen att dricka lite julte. Ni kanske vet att jag älskar julen (och ni kanske har märkt att jag också har en julblogg?), och då kanske ni förstår att detta inte hör till ovanligheterna. Jag kan drabbas av jullängtan och julstämning precis när som helst, den är på intet sätt bunden till årstid eller väder, men jag märker att folk i allmänhet har svårt att förstå detta. Laddade upp bilden ovan på Instastory och fick genast triggade reaktioner av ungefär samma kaliber som varje gång jag skriver att jag hellre ser att det regnar än är 30 grader varmt.

Det var lite av det som hänt på den senaste tiden. Nu ska jag återgå till mitt jobb och senare idag ska jag plocka fram systemkameran och börja producera bilder till mitt nästa inlägg som förhoppningsvis inte låter vänta på sig i två veckor. Ha det!

En reaktion till “Hänt på sistone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s