Vegetariska pizzabullar med pesto, soltorkade tomater och fetaost

Jag har varit så otroligt sugen på pizzabullar på den senaste tiden. Av någon anledning har jag dock inte riktigt kunnat komma ifrån barndomens fyllning med tomatsås och skinka. I normala fall saknar jag verkligen inte skinka (och som jag kommer ihåg det var just pizzaskinkan särskilt otillfredsställande), så det var förvånande.

Häromdagen googlade jag till slut runt och hittade något som lät hundra gånger godare än alla pizzabullar jag tidigare ätit: pizzabullar med pesto, soltorkade tomater och fetaost. Jag bestämde mig för att baka dem till midsommarfesten, men de funkar ju också utmärkt att ta med sig på picknick eller som mellanmål eller tillbehör till en sallad.

Vegetariska pizzabullar

Cirka 30 stycken

Pizzadeg:
40 g jäst
4,5 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk salt
3 msk rapsolja
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
Pesto
En burk soltorkade tomater i olja
Rödlök
Riven ost
300 g fetaost
70 g bladspenat

Gör så här: Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt sedan de resterande ingredienserna. Knåda och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär pizza. Bred ut pesto och den övriga fyllningen på degen och rulla sedan ihop den. Skär rullen i två centimeter breda skivor och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan bullarna i 225 grader i cirka 10 minuter. Klart!

Bröd med en massa godsaker inuti är ju alltid svårslaget. Jag åt tre på raken efter gräddningen och sedan ytterligare en under midsommarfirandet igår, och jag är ändå inte trött på pizzabullar ännu. Jag får väl helt enkelt baka en omgång till snart.

2 reaktioner till “Vegetariska pizzabullar med pesto, soltorkade tomater och fetaost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s