När vi firade midsommar

I fredags var det midsommarafton, jag hade långklänning och blommor i håret och det mesta i livet var absolut fulländat. Vi dansade fortfarande klockan noll tre noll noll när taxin rullade in på festplatsen och dagen därpå vaknade jag med leendet kvar på mina läppar. Det var en fin kväll. Låt oss återuppleva den!

Firandet började ändå inte med fest, utan med den traditionsenliga midsommarlunchen hos mina föräldrar. Där bjöds det bland annat på nypotatis, laxcheesecake, varmrökt lax och marängtårta med färska jordgubbar. Jag passade på att skriva ut snapsvisor och stjäla blommor till min blomsterkrans som jag band därhemma mellan lunchen och festen.

Jag hade såklart på mig klänningen jag bloggade om förra veckan hela dagen, kvällen och natten. Kände mig superpiffig.

Plötsligt var det dags att bättra på sminket, snabbladda telefonen och packa väskan. Vid sex hoppade jag, sambon och fem av våra vänner in i en taxi och gav oss av mot Härkmeri.

Där stod ett partytält och ett långbord dukat med sommarblommor och väntade på oss. Det var så inbjudande att några slog sig ner, medan andra började fixa maten.

Jag hade med mig vegetariska pizzabullar (receptet skrev jag ju om igår) och andra hade fixat pastasallad, grönsallad, sill, baguetter och andra godsaker. Dessutom hade alla med sig något att slänga på grillen.

Vi blandade dessutom en bål som smakade precis som glassen Twister – kanske godare till och med? Det var Sprite, vodka, torrt vin, limejuice, jordgubbar, kiwi och ananas.

Folk hängde vid grillen och väntade på att potatisen skulle bli mjuk. Jag och Josefine lärde upp hennes sambo så att han skulle kunna ta bra foton på tjejgänget. Till en början gick det sådär, men sedan fick han till det.

Efter fotograferingen och hängandet var maten äntligen klar och alla satte sig till bords. Jag åt bönbiffar, inte helt olika dem som jag bloggat om HÄR.

Vi sjöng snapsvisor, pratade i munnen på varandra och hämtade mer mat både en och två gånger.

Sedan började det bli dags att röra på sig lite grann – det var nämligen dags för kubb. Ingen midsommar utan utespel och lekar!

Tyvärr blev det 2-1 till motståndarlaget. Då gick vi in i tältet igen och åt jordgubbstårta och höjde volymen på högtalaren.

Bålen flyttade ut i tältet och det var glada miner. Någonstans där packade jag ner kameran i väskan. Vi spelade mölkky i sommarnatten, lekte irländsk fylla/norsk fylla/irländsk julafton eller vad tusan det nu heter, dansade till bra sommarlåtar och umgicks. 10/10 would party again.

En reaktion till “När vi firade midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s