Juni genom mobilkameran

Juni är ju inte riktigt över än, men äh, vi kör ändå nu när jag har lust! Jag har inte varit så väldigt flitig med att visa mobilbilder på sistone (eller med att dokumentera vardagen, för den delen) så jag tänkte att vi skulle kika på vad mobilgalleriet säger att jag har gjort under den gångna månaden.

De första dagarna har jag dokumenterat HÄR, så vi börjar från den tredje. Då jobbade jag hårt med lapptäcket.

Den fjärde kokade vi årets första nypotatis. Åt med halloumi, sojakorv, potatissallad och smör såklart. Gott var det.

Den sjätte, en torsdag, skulle jag för ovanlighetens skull inte jobba hemifrån och orkade därför ta på mig vettiga kläder. Åt lunch på Strampen med en kompis jag inte träffat på en tid, så det var en bra dag.

På kvällen samma dag var vi en sväng till sommarstugan. Maya, som annars är en innekatt, gick omkring ute i det fria och levde loppan. Själv försökte jag läsa i solen.

Uppklädd för after work fredagen den sjunde? Näpp, snarare på väg till läkarmottagningen för att ta svalgprov. Visade sig att jag hade angina (för andra gången på mindre än ett halvår) och gick sedan på antibiotika i tio dagar. Alltid skoj.

Dagen därpå åkte jag och sambon till Björneborg. Främst för att äta sushi, men också lite för att kika i butiker.

Det gick över förväntan – jag hittade midsommarklänningen som jag sedan skrev en kärleksförklaring till.

Den tionde åkte jag via min kära vän Sofie på väg hem från jobbet. Hon blev mamma i maj och vi var ett gäng som ville träffa bebisen såklart.

Dagen därpå inledde jag dagen med blåbärsgröt med granola, min senaste hang-up. Tycker att det är rätt fascinerande hur mycket jag numera uppskattar gröt.

Nu är det plötsligt den fjortonde, en fredag. Jag var ensam hemma och gjorde en drink på Fireball, vodka, äppeljuice och sockerlag. Fick lite julstämning. (Gjorde den senast på min födelsedag i december.)

Den femtonde hade jag grön och turkos ögonskugga och gick på grillfest. Jag har skrivit om den festen HÄR.

Dagen efter åkte vi ut på havet en sväng och sambon badade i trettongradigt vatten. Det såg kallt ut, tyckte jag där jag stod på land i min stickade tröja.

Den artonde sms:ade mamma att hon hade kokat rabarber- och jordgubbssylt och att hon skulle komma över med en burk. Bra grej! Jag stekte genast några plättar för att kunna provsmaka sylten på bästa möjliga sätt.

Dagen efter kom min nya träningskompis på posten.

Och sedan var det plötsligt den tjugonde och slut på jobb för veckan! Jag bakade vegetariska pizzabullar till midsommarfesten.

På midsommarafton åkte jag och sambon iväg på midsommarlunch till mamma och pappa och sedan vidare på fest. Jag har skrivit om hela midsommarfirandet HÄR.

På midsommardagen åt vi lunch på sommarstugan och vilade en stund vid havet.

Sedan blev det pizza och så körde vi runt i Närpes och Kaskö halva kvällen.

På söndagen var vi pigga och glada och hann med massor innan vi åkte iväg för att fira en 20-åring och en 88-åring. Åt tårta för tredje dagen i rad.

I måndags jobbade jag i Vasa och träffade sedan en vän för sushi på Juku.

Efteråt körde jag till Sundom där jag stämt träff med mitt kompisgäng. Vi skulle överraska Henrica, som väntar sitt andra barn, med en liten babyshower. Det blev en riktigt mysig kväll och plötsligt hade jag ätit tårta fyra dagar i rad. Lifvet.

I onsdags var det mulet och jag och sambon låtsades att det var fredag (för honom var det typ det, för han har semester). Vi åt tortillas (jag med halloumi) och sträcktittade på The Act.

Den tjugosjunde var jag på ett bankmöte och köpte därefter jordgubbar på torget. Jag åt dem till lunch i en sallad med grillad halloumi, limemarinerad rödlök och körsbärstomater.

På kvällen ägnade jag en timme åt att yoga på terrassen. Och några minuter åt att tänka på att jag borde måla mina tånaglar.

Igår var det fredag = smink! Hade knappt varit utanför huset på fyra dagar och var lagom peppad.

Jag skulle nämligen på after work (nåväl, för en av mina vänner som skulle på nattjobb var det faktiskt before work). Vi drack lite vin och åt mat på Jungman. För min del blev det laxsoppa med potatislimpa, och så åt vi chokladmoussetårta till efterrätt. Har ätit så mycket tårta i juni att det är helt sjukt. Sedan såg jag och sambon på The Act, och så var det plötsligt natt och bara två dagar kvar av juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s