(Nästan) allt jag gjorde under min lediga vecka

Före semestern tänkte jag att det inte finns någon chans att lyckas koppla bort arbetet på bara sju dagar, men imorse när jag startade datorn igen visste jag knappt vad mina arbetsuppgifter var längre. Det är förstås något oklart huruvida det beror på ledigheten eller sömnbristen jag dragit på mig under helgen, men förmodligen är det en kombination av dem båda. Välkomna med på en genomgång av vecka 28, min första lediga vecka sedan i julas!

Den första lediga kvällen var jag i Närpes på tomatkarneval, och när jag kom hem tog jag en ”kort promenad” som blev ganska lång och varade i över en timme.

Efteråt skålade jag in ledigheten med ett glas iskall rosé.

Och dukade upp med jordgubbar, körsbärstomater, nötter, chips och fröknäcke i min läsfåtölj.

Ingen ledig dag utan en redig och god frulle under vilken man kanske till och med hinner läsa en bok.

Hade en ny ögonskuggspalett och ägnade en timme åt att leka med den.

En eftermiddag fikade jag och två av mina vänner på favoritkaféet Valkoinen Puu i Kauhajoki. Åt vitchokladcheesecake med hallon och drack en stor kopp kanelte medan regnet öste ner utanför fönstret.

Lördagskväll! Hannah och Sabina kom över för att spela spel och dricka lite vin.

Min mamma bjöd på kladdkaka med grädde och jordgubbar.

Jag och sambon hängde på bybutiken i Tuuri tillsammans med väldigt många andra människor.

Sedan var vi i Jyväskylä i två dagar, men det har jag skrivit mer om HÄR.

Vi hittade ett mini-Arnolds på Abc i Palokka.

Och köpte en märklig grönväxt.

Jag och mamma handlade, rensade och frös in 20 liter jordgubbar.

Jag kokade den godaste soppan på länge! Rostade körsbärstomater, rödlök, vitlök, chili och paprika i ugnen och kokade sedan upp med krossade tomater, massor av persilja och buljong i några minuter. Mixade, kokade upp med grädde, saltade, pepprade, pyntade med mozzarella och färsk basilika, åt. Njöt!

Försökte läsa och bara vara så mycket som möjligt.

Tog hand om bebisarna som mina elefantöron har fått och hade lite växtspa på terrassen.

En förmiddag satt jag kvar i soffan i morgonrock i flera timmar och klottrade medan jag såg på en film på Netflix.

Några gånger åkte jag och mina färggranna träningskläder till gymmet.

Det blev marknadshelg! Gick runt på marknaden fredaglördagsöndag och däremellan dansade jag och sov/försökte sova.

Hade eyeliner för första gången på typ tio år.

Grillade vegetarisk korv och åt i bröd med diverse tillbehör.

Avslutade marknadshelgen med att äta en muurikkastekt plätt med vaniljglass, banan och nutella. Sedan glodde jag på Youtube hela eftermiddagen, hängde med sambons släktingar och landade så slutligen i min säng och ställde väckarklockan för ny arbetsvecka.

En reaktion till “(Nästan) allt jag gjorde under min lediga vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s