Nytt i bokhyllan och necessären

De senaste veckorna har jag hunnit samla på mig en del nya böcker och nytillskott i min sminksamling, så där som jag tydligen brukar göra ibland. Dem tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på idag.

På sommaren vill jag gärna läsa något lättsmält, mest för att jag har en tendens att somna i solstolen och då måste det funka att glida in och ut ur berättelsen. Jag har läst ett par romaner av Mhairi McFarlane tidigare (faktiskt enbart på sommaren) och har alltid varit nöjd, så jag klickade hem hennes Det kommer aldrig vara över för mig. Sällsynt snygg är den också, med sitt pastellomslag med gulddetaljer. Jag är svag för sånt där.

Jag har hört mycket gott om Kevin Kwans Crazy Rich Asians (som är den första romanen i en trilogi), och nu slog jag äntligen till. Hela serien finns också översatt till svenska och den första romanen har filmatiserats. Jag har inte sett den – faktum är att jag knappt har läst baksidestexten på romanen – men jag har förstått att jag har något skoj att se fram emot!

I sommar har jag provat produkter från tre märken jag inte har någon som helst erfarenhet av sedan tidigare. En ögonskuggspalett från Natasha Denona, ett liquid lipstick från Jeffree Star Cosmetics och ögonskuggor från Melt Cosmetics.

Läppstiftet från Jeffree Star köpte jag på Sokos när vi var i Jyväskylä. Den här nyansen heter Fully Nude och hör till sommarkollektionen 2019. Till en början tyckte jag att det var lite väl rosa för min smak (har fått för mig att jag ser ”för snäll” ut i rosa läppstift), men nu när jag har vant mig vid att inte alltid ha bruna eller lila nyanser på läpparna gillar jag det verkligen! Sitter bra och behöver knappt bättras på.

Natasha Denona är ju en världskänd makeupartist med väldigt dyra produkter – normalt kostar hennes ögonskuggspaletter typ 130 dollar, vilket inte precis är en summa jag är villig att lägga på smink. Den här paletten, som förresten heter Sunrise Palette, är dock en budgetversion (tar emot att kalla en ögonskuggspalett för 60-70 euro för ”budget”, men visst) med något mindre produktmängd.

Jag föll som en fura för den och väntade både länge och väl på att den för det första skulle släppas och för det andra på att Cult Beauty skulle få in den igen – för jag var förstås inte snabb nog första varvet. Sedan hamnade den dessutom av någon anledning på posten i Närpes och inte i Kristinestad, vilket aldrig har hänt förut. Ett problempaket, med andra ord. Men som jag har älskat att använda paletten!

Häromdagen surfade jag in på Beauty Bay och såg att Baby Girl Stack från Melt Cosmetics nu såldes till rabatterat pris. Jag har drömt om de här skuggorna sedan början av året, men femtiofyra slantar för fem skuggor och en minispegel har känts alltför omotiverat. Nu klickade jag dock hem dem och de är så, så fina! Ännu har jag inte hunnit prova dem ordentligt (som ni ser har jag hunnit doppa fingren i dem dock) men jag ser fram emot att göra det.

Over and out från konsumenten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s