Saker jag ser fram emot i höst

Visst ligger hösten i luften? Visst känner ni det också? Jag älskar hösten och allt som kommer med den. Den känns mer som en nystart än självaste årsskiftet. I år har jag faktiskt inte ens en ny kalender, men en massa trevligheter att se fram emot.

1. Boknyheter

Hösten är boksläppens tid, och jag som älskar att läsa blir förstås alldeles lyrisk varje höst. I år ser jag mest fram emot Sandra Beijers tredje roman Mellan oss, som släpps nu i augusti, och Ellen Strömbergs andra roman Klåda, som släpps i september.

Jag har faktiskt inte varit så värst imponerad av Beijers tidigare romaner, men jag följer hennes blogg sedan många år tillbaka och älskar hennes krönikor så jag fortsätter hoppas på att falla för en av hennes romaner. Ellen behöver inte göra så mycket mer för att imponera på mig – jag är redan 100% övertygad.

2. Förlovningsfirande

Vi förlovade ju oss den 20 juli och det ska förstås firas. Redan i helgen blir det fikabjudning med familjen och våra närmaste släktingar. I september samlar vi våra båda kompisgäng (varav de flesta har varit med under alla våra 14 år tillsammans) till en kräftskiva på sommarstugan för att fira. Alla ska få plats i samma rum – det får gärna vara lite trångt – och jag ska tvinga på alla varsin fin kräfthatt, all in the name of love. Det ska bli mysigt. Föredrar en intimare tillställning framför en stor fest, och dessutom hade vi en ganska stor fest senast för bara två år sedan när vi båda fyllde 25. Kommer eventuellt att sakna ett dansgolv med discolampor men hela världen är ju ett dansgolv med rätt sällskap.

3. Julbloggen öppnar igen

Den första september händer det, precis som vanligt. Jag öppnar för åttonde säsongen Jul hos Linda för att få vädra min tidiga jullängtan. För någon känns första september kanske som en väldigt tidig start för något julrelaterat, men för mig är julen inte så mycket en högtid som ett state of mind. Därför har jag förstås lyssnat på julmusik redan i juni (bästa medicinen mot söndagsångest), och Pinterests förslag på vad jag kanske kan vara intresserad av är uteslutande julrelaterade.

Vad som händer med den här bloggen när julbloggandet kör igång vet jag inte riktigt, men jag vet i alla fall att jag tenderar att vara mycket mer konsekvent och frekvent på julbloggen.

4. Marknad och mässa

Det börjar vid det här laget vara en tradition att ta mina handarbetsintresserade vänner under armen och styra kosan mot handarbetsmässan i Seinäjoki i oktober. Vi har också provat handarbetsmässan i Tammerfors (som ordnas i mitten av november), men det kändes för hardcore – vi blev så trötta att vi inte ens orkade gå igenom hela mässan. Nån gång i livet ska jag tillbaka dit, men i år får Seinäjoki räcka. Det brukar bli en mysig lördag!

Dessutom är det gammaldags torgdag här i Kristinestad om några veckor och sedan Mikaelimarknaden några veckor senare. Kristinestad är mest känt för sin sommarmarknad, medan höstmarknaderna är ganska underskattade. Ja, inte av mig då, såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s