Nio väldigt random fredagsfrågor

Jag kände för ett klassiskt upplägg fredagen till ära. Däremot tyckte jag att alla blogglistor som Google vaskade fram kändes så tråkiga i dag, så jag valde att köra på samma koncept som i det här inlägget och återanvända ett gäng intervjufrågor som jag hämtat från Veckorevyn och Elle.

Hur är läget?

Tack bra, vill man ju svara per automatik. (Eller ja, egentligen tror jag att jag oftare svarar att det är ”som vanligt”, vilket ju säger väldigt lite om hur jag mår just nu – om man inte brukar veta hur jag vanligen mår.) Men i ärlighetens namn är jag faktiskt ganska trött och känner mig slö och oproduktiv. Det är en sån dag i dag bara.

Var känner du dig som mest hemma?

Här hemma. Jag hänger hemma för det mesta (åker till min arbetsplats en eller två gånger i veckan) och jag trivs så bra med det. Ibland tänker jag på att andra människor är på sin arbetsplats, utanför sitt hem och omgivna av andra människor, minst åtta timmar om dagen fem dagar i veckan och då får jag nästan lite panik. Jag har förstås haft såna jobb också, utan att det har varit värst jobbigt, men jag skulle ogärna byta ut min flexibilitet och mitt hemmakontor.

Här trivs jag om vardagarna!

Läser du mycket?

Jag läser. Mycket? Det beror väl på måttstocken. De senaste åren har jag kanske läst 25 romaner per år. Jag tycker inte att det är mycket – det är i alla fall mycket färre än jag skulle vilja läsa.

När känner du att du blev vuxen?

Jag kände nog att jag var vuxen när vi relativt nyligen hade flyttat in i vårt nyrenoverade hus, jag hade precis blivit klar med min magisteravhandling och sagt upp mig från butiksjobbet för att börja arbeta på universitetet. Sedan tror jag att jag successivt har blivit mindre vuxen är jag var då, som om jag peakade som vuxen person år 2015. Nu känner jag mig ganska sällan vuxen även om jag förstår att jag är det.

Har du blivit mer ordningsam då?

Hehe nä. Folk tror nog att jag är väldigt pedantisk, men jag stökar faktiskt till det som bara den. Förlägger saker, kan omöjligt hålla klädskåpet organiserat, har inget vettigt system vad gäller förvaring av matvaror, tömmer aldrig mina handväskor och tygkassar, vet sällan var favoritläppstiftet är. Däremot mår jag uselt av att ha det ostädat. Jag städar alltid när jag är låg eller arg, det hjälper.

Lämnar gärna framme diverse stökiga projekt här och där!

Vad spelar du för tv-spel?

Inga alls! Spelar Betapet och Snake online ibland, så spännande är jag. Spelade mycket datorspel, typ The Sims, när jag var liten. Jag gör det fortfarande i perioder, men tröttnar numera efter en timme.

Vad stör dig mest i hela världen just nu?

Känner mer likgiltighet än irritation just nu så jag vet faktiskt inte vad det skulle vara. Tröjor som sticks? Min fot som jag stukade för en månad sen och som jag fortfarande inte kan använda som normalt när jag går i trappor?

Vad är det svåraste med ditt yrke?

Bluffsyndromet som knackar på min axel hela tiden och som periodvis distraherar mig väldigt mycket.

Berätta om din stil!

Klädstil? Det blir ett kort svar eftersom jag inte upplever att jag har någon. Gillar färg och långärmade klänningar med markerad midja men använder mest jeans ändå, och jag är mer intresserad av smink än av frisyrer och outfits. I sminkväg gillar jag också färg. Jag har kommit en lång väg sedan jag var tretton och den svarta kajalen var min bästa vän, om man säger så.

Smink ska vara kul!

Hejhopp, nu ska jag äta chips och packa väskan inför morgondagens lilla sparesa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s