Just nu

Min tanke har hela tiden varit att dra igång den här bloggen igen så fort januari passerat, men det hände som synes inte. Åtta dagar senare har jag skrivit otaliga utkast och publicerat exakt ingenting, så nu får det bli så här: ett substanslöst ögonblicksinlägg för att sätta bollen i rullning.

Det är måndag, eftermiddag och kaffepaus. Inte för att jag dricker kaffe, men pauser från jobb ska ändå hållas med jämna mellanrum. Det optimala är väl inte att sitta kvar i samma ställning vid samma skrivbord där jag tillbringar minst åtta timmar varje vardag – man borde antagligen pausgymnastisera/yoga/ta en promenad eller något annat lika käckt men det är måndag, eftermiddag och jag orkar faktiskt inte. Det ligger en påse kanelbullar på köksbänken på nedervåningen, eftersom jag hade den goda smaken att söndagsbaka, så det är väl max dit mina ben tar mig under det här lilla avbrottet i arbetsdagen på hemmakontoret.

På golvet bredvid mig ligger ett halvfärdigt lapptäcke och pockar på min uppmärksamhet. Jag måste bli bättre på att städa undan helgen efter mig. Eller kanske sätta upp en skärm mellan jobb- och syhörnan här på vindsvåningen. Ibland stressyr jag en söm eller två på något projekt när jag tar en paus från jobbet, och visst, det kan ju vara trevligt, men jag blir ändå lite irriterad på mig själv för att jag måste fylla mina luckor med något produktivt hela tiden.

På återseende, förhoppningsvis mycket snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s