En vanlig tisdag i livet

I går tänkte jag göra ett hederligt ”Ett foto i timmen”-inlägg, men av olika anledningar kom jag inte igång med fotograferandet förrän långt in på förmiddagen, så då skrev jag små snuttar i mina mobilanteckningar under dagen i stället. Häng med på en vanlig (fastlags)tisdag i mitt liv!


5.54. Jag vaknar och tittar på klockan. Tre minuter kvar tills alarmet på mobilen börjar ljuda. Det bästa jag vet är att vakna av mig själv några minuter före väckarklockan. Stiger upp och stänger av alarmet, äter en banan och lite fullkornsflingor i all hast medan motorvärmaren går i bilen. Sen byter jag om till träningskläder.

06.50 är jag på gymmet. Förvånansvärt ofta får jag träna helt ensam vid den här tiden på dygnet (särskilt sedan coronan kom), men idag har jag sällskap av tre andra morgontränare.

08.00 kommer jag hem igen. Kokar ägg som jag ska äta framför datorn senare, byter om till myskläder, tömmer diskmaskinen och går igenom hela hudvårdsrutinen. (Just nu kör jag på produkter ur blandade serier från Origins eftersom jag fick en massa miniversioner av deras produkter i julklapp.) En halvtimme senare sätter jag mig vid datorn för att börja jobba.

10.00. Pausdags! Jag kokar en kopp te och sätter mig i soffan med boken jag läser för tillfället: One True Loves av Taylor Jenkins Reid. Jag älskade hennes roman The Seven Husbands of Evelyn Hugo som jag läste vid den här tiden förra året, och även om den här kärleksromanen hittills inte ligger lika bra till så är det trevlig läsning.

10.20 är jag tillbaka vid datorn. Svarar på mejl och jobbar med ett utkast till en så kallad policy brief.

11.45 kurrar magen så jag går ner och värmer gårdagens rester, så det blir rotsaksplättar med rårörda lingon och rejält med grynost. Efter snabblunchen tar jag en kort promenad i solskenet. Februarivädret levererar verkligen i år.

12.25 sätter jag mig vid datorn igen. Under promenaden kom jag på några brådskande ärenden att ta hand om så nu är det dags att beta av dem. Jag sköter bland annat en del av ekonomiadministrationen inom projektet och vi har en deadline som närmar sig, vilket betyder att det kommer in en massa dokument som behöver organiseras och kontrolleras.

13.26 snabbstädar jag yrt i tio minuter. (Pausgymnastik, skulle man kanske kunna kalla det!) Vårt hus ska nämligen äntligen slutgranskas och jag har precis kommit på att man kanske inte vill ha det hur grisigt som helst när en främmande mänska ska komma på inspektion. Förvisso inte av nivån av städighet, men ändå. Återvänder till datorn med den dos av tillfredsställelse som lite piff kan ge.

14.40 lämnar jag datorn för en stund och äter en fastlagsbulle, för det är ju trots allt fastlagstisdag!

14.55. Fixar undan lite administrativa ärenden och fortsätter sedan fundera på layouten. Har så många flikar och dokument öppna vid det här laget att jag blir alldeles yr emellanåt.

16.31 bestämmer jag att det får räcka med jobb för idag. Skrållan jamar ihärdigt utanför ytterdörren och är klart trött på snön därute. Släpper in henne och sjunker ner i fåtöljen med mobilen i högsta hugg.

18.05 äter vi hemlagad pizza med tonfisk, ananas, tomat, mozzarella och rödlök. Det låg en bit pizzadeg i frysen så det blev en snabblagad (och god) historia.

19.15. Mina föräldrar kommer förbi en sväng och vi sitter och pratar en stund i soffan. När de åkt får jag ett infall och sätter mig vid datorn för att spela The Sims 4. Bygger ett minihus i Oasis Springs för en ungdom vars största passion i livet är att sticka. Tröttnar dock, i vanlig ordning, rätt fort när huset är färdigbyggt och jag irriterar mig på att det kommer en massa grannar på besök hela tiden. Jag bestämmer mig för att min sim är introvert.

21.10 har jag lyckats övertala sambon om att vi ska se på veckans avsnitt på Snowpiercer. Jag lovar dyrt och heligt att inte somna på soffan.

21.35. Jag somnar på soffan.

2 reaktioner till “En vanlig tisdag i livet

  1. Tänkte häromdagen ”just det, Linda skrev något om att försöka blogga under resten av året också” och klickade in här – roligt att läsa mer från dig! Härlig morgonrutin med träning innan dagar drar igång, känns som att en får mer gjort då.

    Gilla

    1. Härligt att du har hittat hit igen, Sofie! 🙂 Ja visst är det så, dagar då man inte börjar dagen med någon aktivitet blir oftare slöa.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s