Helgen i bilder

Jag lät kameran hänga med i helgen! Det hände förstås inte så mycket, av uppenbara skäl, men ändå. Jag tycker ju (ja, fortfarande) att det är ganska mysigt med lugna hemmahelger ändå.

På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt och tog itu med bröddegen som legat på jäsning i kylen över natten. Jag har bakat samma nattjästa bröd (här finns receptet!) otaliga gånger hittills i år och det är lika gott varje gång. Den här gången gjorde jag dessutom dubbel sats och frös in det mesta, efter att vi förätit oss på nygräddat bröd till frukost såklart.

Planen för helgen var att hinna förfärdiga så mycket som möjligt av mitt senaste lapptäcksprojekt. Projektet skulle redan vara avslutat för länge sedan om det inte vore för att jag tydligen tyckte att en tät kviltning var en god idé. Har kommit ungefär halvvägs och skulle mer än gärna ge upp, men man får väl göra sitt bästa för att inte det här också ska bli ett UFO som ligger i någon låda tills tidens slut.

Jag sydde således ett tiotal sömmar (en droppe i havet i sammanhanget) och tillät mig sedan att drömma mig bort till nästa projekt. Det kan vara så att jag klickade hem lite tyger och skissade på ett nytt projekt under helgen också. Så kan det absolut vara.

Jag hade förresten fått tepost lagom till helgen! Jag hade beställt lite våriga teer från Liisa Koski, och mitt absoluta favoritte bland dem jag testade den här gången blev White Mulberry. Fruktigt, gott och väldigt milt som vita teer brukar vara. Jag har alltså officiellt dumpat mina kryddiga julteer nu, men vi lär ju återses i augusti ungefär.

Och på tal om något annat som är fruktigt och gott, så avslutade vi helgen med en riktigt god fruktsallad framför den finska serien Ivalo. Jag hade köpt hem färsk mango och spanska hallon för att sätta lite guldkant på livet, och det var riktigt gott. Jag minns inte när jag åt fruktsallad sist, så det var definitivt på tiden. Det var bara en gräddklick som fattades.

Det var vad jag gjorde, åt och drack under helgen som gick. Inte så pjåkigt för en pandemihelg i mars 2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s